Graven naar verhalen

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukken

Welkom op mijn website over de families Deckers, van Sleeuwen, Veendrick, ter Woorst Abspoel, Paulusse en Noordijke. Via de linken links op deze pagina kunt u verder zoeken.

Een genealogisch onderzoek doen betekent tegenwoordig veel op internet zoeken. Wellicht vindt u onder de diverse kopjes "met dank aan" ook voor u interessante bronnen.

Uiteindelijk was het uitwisselen van gegevens over genealogie en familiegeschiedenis een van de belangrijkste redenen om toch eens voor mezelf een website te maken.

In 1985 ben ik op zoek gegaan naar de familiegeschiedenis van de familie Deckers. Wat nou eigenlijk de aanleiding is geweest, weet ik eigenlijk niet meer. Uiteindelijk lukte het vrij snel om het puzzeltje tot een huwelijk in 1702 terug te brengen. Toen mijn broer in 1991 ging trouwen heb ik deze gegevens als cadeautje in een boekwerkje gegoten. "de boom en de takken" heb ik deze familiegeschiedenis genoemd. Het was een echte genealogie, een stamboom waarvan nog wel blaadjes, maar eigenlijk geen takken verwerkt waren. Wel heb ik me voor die gelegenheid al in de geschiedenis van het plaatsje Bokhoven verdiept. Hier woonde de familie twee eeuwen lang. En het plaatsje heeft als heerlijkheid in de Verenigde Nederlanden een bijzondere (onafhankelijke) positie gekend.

Zo'n tien jaar heb ik weinig met genealogie gedaan. Mijn gegevens heb ik netjes bewaard. Na een reunie van de familie Van Sleuwen (de familie van mijn oma), kreeg ik de tip om met Aldfaer te gaan werken. In dezelfde tijd ben ik op internet gaan snuffelen en stuitte op allerlei aanvullend materiaal. Gegevens over huizen, plaatsen waar mensen hadden gewoond, maar ook over het oogsten van rogge etc. Toen begon mijn sociaal geografen hart te kloppen! Met dit materiaal wordt het mogelijk om de levens van mensen ook echt te gaan schetsen! Dus daar ben ik ook in de archieven naar op zoek gegaan.

Dat ik de website heb gebouwd om ook soms gegevens naar me toe te laten komen werd in de zomer van 2006 geïllustreerd. Toen meldde een heer zich met de gegevens van de familie Abspoel (mijn man). Ook de familie Noordijke en Paulusse zijn in de index aanwezig. Verhalen over hen heb ik nog minder.

 

 

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukken

Een van de leukste dingen aan het verzamelen van famileverhalen is het contact met andere verzamelaars!

Heb je een aanvulling op mijn gegevens, wil je aanvullende informatie hebben, kunnen we samen verder komen? Schroom dan niet om contact met me op te nemen. Ik vind het leuk om samen verder te zoeken.

En voor mensen die nieuwe (vaak oude) materialen hebben: gooi niets weg. Ik kijk graag of aan je foto's, notariële akten, paspoorten, rijbewijzen, bidprentjes, agenda's, dagboeken nog interessante verhalen zitten. Natuurlijk hebben we het dan samen over of een verhaal gepubliceerd kan/mag worden.

Ook geboortekaartjes, trouw- en rouwkaarten zijn zeer welkom! (ook als ik niet voor het feestje word uitgenodigd!)

Klik Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.   om mij te mailen.

Ik hoor graag van je!

 

 

Groet,

Marie-José

 

Welkom

Welkom op deze website waarop veel familiegeschiedenissen van mijn families te vinden zijn. Langzaam maar zeker bevat mijn database ruim 4000 familieleden. Grote kans dan ook dat u op een of andere manier ook familie bent of familie kunt vinden. U vindt een index op alfabetische volgorde onder de tab index.

 

Met mijn hobby probeer ik familieverhalen vast te houden, vast te leggen. Want uiteindelijk zijn de verhalen vele malen leuker dan de 'koude cijfertjes en lettertjes' die we in stambomen vinden. Waar hebben deze mensen gewoond. Wat waren in hun leven de bijzondere momenten en juist ook wat gewoon was. Omdat ik een aantal families onderzoek, weet ik ook van alles over de geschiedenis van verschillende delen van Nederland. Geschiedenissen in de stad, geschiedenissen op het platteland, ontginners, families die eeuwenlang op een boerderij wonen en gezinnen in Haarlem die in 20 jaar tijd op 5 adressen wonen. 't Kan allemaal!

Ik vind het leuk om samen met u deze verhalen op te bouwen. Dus weet u iets over één van mijn families, wilt u uw eigen verhaal vertellen en misschien met nog meer mensen delen of ziet u een foutje in mijn gegevens.... Neem vooral contact met mij op.

Wilt u op de hoogte blijven? En meer recent nieuws over mensen die nog leven ontvangen? Geef u dan op voor de nieuwsbrief die ik zo'n twee keer per jaar verstuur, onder de tab nieuwsbrief.

 

Veel plezier op deze website!