Marie Veendrick

Let op: opent in een nieuw venster | Afdrukken |

Den Elshof GaanderenMarie Veendrick wordt in 1904 als eerste kind van August Veendrick en Hendrika Welling geboren. Een jaar na haar wordt haar broer Johan geboren. Haar ouders wonen op dat moment op boerderij Den Elshof in Gaanderen.  In 1911 koopt de gemeente Den Elshof om het gebied voor sociale woningbouw in te zetten. Vanaf 1912 vestigen ze zich op Erve Borgman genaamd de Ravenhorst in Rietmolen. Marie is dan acht.

Marie (rechts zittend) met haar broers en zustersOp de foto rechts zien we Marie met haar broer Johan zittend op de foto. De foto is vermoedelijk eind jaren twintig gemaakt.

Mijn oma vertelde vroeger over de jaren dat zij in betrekking werkte, voordat zij is getrouwd. Zo lezen we op het gezinsblad van haar ouders dat zij van 3-5-1921 tot 1 mei 1922 in Enschede woonde en zeer waarschijnlijk daar in betrekking was. Na een zomer op de boerderij vertrekt ze op 30 september naar Kampen. Ze vertelde later over hoe zij het daar in een stoffenwinkel, ontzettend naar haar zin heeft gehad. Op 19 mei 1924 komt ze uit Kampen terug naar Rietmolen.

Als ze mei 1931 met Hendrik Herman ter Woorst trouwt is zij 26 jaar oud.

zie verder bij Hendrik en Marie, onder Ter Woorst.