Graven naar verhalen

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukken

Welkom op mijn website over de families Deckers, van Sleeuwen, Veendrick, ter Woorst Abspoel, Paulusse en Noordijke. Via de linken links op deze pagina kunt u verder zoeken.

Een genealogisch onderzoek doen betekent tegenwoordig veel op internet zoeken. Wellicht vindt u onder de diverse kopjes "met dank aan" ook voor u interessante bronnen.

Uiteindelijk was het uitwisselen van gegevens over genealogie en familiegeschiedenis een van de belangrijkste redenen om toch eens voor mezelf een website te maken.

In 1985 ben ik op zoek gegaan naar de familiegeschiedenis van de familie Deckers. Wat nou eigenlijk de aanleiding is geweest, weet ik eigenlijk niet meer. Uiteindelijk lukte het vrij snel om het puzzeltje tot een huwelijk in 1702 terug te brengen. Toen mijn broer in 1991 ging trouwen heb ik deze gegevens als cadeautje in een boekwerkje gegoten. "de boom en de takken" heb ik deze familiegeschiedenis genoemd. Het was een echte genealogie, een stamboom waarvan nog wel blaadjes, maar eigenlijk geen takken verwerkt waren. Wel heb ik me voor die gelegenheid al in de geschiedenis van het plaatsje Bokhoven verdiept. Hier woonde de familie twee eeuwen lang. En het plaatsje heeft als heerlijkheid in de Verenigde Nederlanden een bijzondere (onafhankelijke) positie gekend.

Zo'n tien jaar heb ik weinig met genealogie gedaan. Mijn gegevens heb ik netjes bewaard. Na een reunie van de familie Van Sleuwen (de familie van mijn oma), kreeg ik de tip om met Aldfaer te gaan werken. In dezelfde tijd ben ik op internet gaan snuffelen en stuitte op allerlei aanvullend materiaal. Gegevens over huizen, plaatsen waar mensen hadden gewoond, maar ook over het oogsten van rogge etc. Toen begon mijn sociaal geografen hart te kloppen! Met dit materiaal wordt het mogelijk om de levens van mensen ook echt te gaan schetsen! Dus daar ben ik ook in de archieven naar op zoek gegaan.

Dat ik de website heb gebouwd om ook soms gegevens naar me toe te laten komen werd in de zomer van 2006 geļllustreerd. Toen meldde een heer zich met de gegevens van de familie Abspoel (mijn man). Ook de familie Noordijke en Paulusse zijn in de index aanwezig. Verhalen over hen heb ik nog minder.