De familie Van Sle(e)uwen

Let op: opent in een nieuw venster | Afdrukken |

De moeder van mijn vader heette Sjaan Van Sleeuwen. In het najaar van 2005 organiseerde deze familie een reŁnie bij het oudershuis in Dinther.
Voor mij was deze reŁnie een reden om mijn oude hobby, de genealogie weer op te pakken. Ik heb mijn gegevens digitaal ingevoerd en gepoogd een eerste verhaal op het web te krijgen. Dat is gelukt! Sterker nog: de website is inmiddels drastisch vernieuwd.

Inmiddels is mijn oma overleden en heeft in de zomer van 2010 opnieuw een reŁnie plaatsgevonden.

Een verhaal over mijn jonge oma vindt u onder "Jonge Sjaan".

Ik heb met hulp van neven en nichten van mijn vader foto's en ander materiaal in mijn schoot geworpen gekregen, waardoor het levensverhaal van Jan en Dien van Sleeuwen (de ouders van mijn oma) een schets van de tijd is geworden.

Al langere tijd ben ik bezig met de woonsituatie in Veghel van een aantal generaties. Een aantal vondsten recent maakt dat het leuke verhaaltjes beginnen te worden die ook op het web de moeite waard zijn. Jan en Adriana zijn de ouders van Jan (uit het verhaal over Jan en Dien). Het verhaal "Jan en Catharina" gaat weer over diens ouders en het oudste verhaal gaat over zijn vader: DaniŽl Sleeuwens die op de Krekelshof woonde. In de tijdlijn is goed te volgen wie wie is....