mail van Nelly

Let op: opent in een nieuw venster | Afdrukken |

Vandaag kreeg ik een mailtje uit California van Nelly de Groot-Arts. Zij is de dochter van molenaar Arts in Volkel en midden jaren 50 naar overzee geëmigreerd.

Ze is een nicht van mijn oma. (de moeder van mijn oma is een zus van haar moeder). Haar moeder is Theodora van Roosmalen, getrouwd met Antoon Arts.

Regelmatig krijg ik van haar mailtjes over gevonden foto's en delen van verhalen uit de familie. Waar het me te pas komt, gebruik ik ze in de verhalen op mijn website.

Deze keer leverde het twee leuke foto's op en een nieuwe bron: http://www.filmenfotobank-nb.nl/ !

Johannes van Roosmalen en zijn kinderen

 

Bij deze foto heb ik eigenlijk nog een vraag. Op de foto staan van links naar rechts: Leonardus van Roosmalen (enige zoon en jongste kind), Theodora van Roosmalen (de moeder van Nelly, die zij herkent) en .... . Op de website vermeldt de heemkundekring de Wojstap uit Dinther dat dit Diena van Roosmalen (mijn overgrootmoeder is.) Diena en Leonardus schelen 14 jaar in leeftijd, waarbij Diena ouder is. Dit lijkt onwaarschijnlijk  op de foto. Diena en Theodora schelen 12 jaar.  Dat lijkt onwaarschijnlijk dat de rechter vrouw (meisje?) mijn overgrootmoeder is.

 

Torenstraat Dinther pand Nardus van Roosmalen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met deze foto weten we precies in welk huis in de Torenstraat Leonardus woonde (en dus Petronella in de laatste jaren van haar leven).

 

Dank Nelly voor je mailtjes!

De informatie is ook op de andere pagina's verwerkt.

 

 

 

 

foto Cornelis Evert in Hoge resolutie

Let op: opent in een nieuw venster | Afdrukken |

Soms kom je heel toevallig iets tegen....

 

Een aantal jaren geleden heb ik in het archief van de fa Enschede uit het fotoboek uit 1879 een foto van Cornelis Evert Abspoel gemaakt. Bij thuiskomst bleek de foto helaas niet helemaal scherp, maar omdat ik niet beter had, heb  ik 'm toch gepubliceerd.

Vandaag keek ik toevallig of er nog nieuw material op de site van het Noordhollands archief was en .... daar bleken ze de foto's vorig jaar gedigitaliseerd te hebben. Nu heb ik een loeischerpe foto:

 

Op de site heb ik 'm natuurlijk ook meteen aangepast...

Wel typisch dat die krulletjes in de Abspoelfamilie nog altijd zichtbaar zijn.

   

nieuwe layout

Let op: opent in een nieuw venster | Afdrukken |

Na een weekend klusjes is het dan gelukt om de website in de nieuwe stijl werkend te krijgen. Ook de kwartierbladen en persoonskaarten zijn allemaal vernieuwd! De index is ook op een externe manier toegankelijk gemaakt, zodat het mogelijk is om naar een persoon in de kwartierstaat door te linken (handig als je een link in je eigen website wilt plaatsen!

De index is ook benaderbaar vanaf hier!

Ik hoor graag wat jullie ervan vinden!

Groet,
Marie-José

   

nieuwe pagina's van Roosmalen

Let op: opent in een nieuw venster | Afdrukken |

Vandaag zijn de pagina's Thomas Rut en Lamberdiena EN Lambertus en Cristina toegevoegd.

   

aanvullingen Van Sleeuwen

Let op: opent in een nieuw venster | Afdrukken |

In de pagina over Jan en Dien heb ik foto's van hun huizen in Veghel toe kunnen voegen:

 

Veghel, Jekschotstraat 5 rond 1950

Zondveldstraat 15 rond 1960

 

Bovendien heb ik een en ander kunnen vinden over de vermeende brand die de oorzaak voor de verhuizing naar Dinther zou zijn.

Onder Jan Hendrik en Antonia heb ik een (begin van) een pagina over de erfenis van het echtpaar ingevoegd.

augustus 2013

 

   

Pieter Noordijke en Cornelia van As

Let op: opent in een nieuw venster | Afdrukken |

In de serie Noordijke zijn we weer een generatie verder met verhalen vertellen. In het kadaster heb ik kaarten gevonden en de onderliggende aanwijzende tafels van de plek waar Pieter Noordijke met zijn vrouw Cornelia van As rond 1833 woonden. De pagina is vandaag toegevoegd.

   

krantenartikelen Cornelis Abspoel op de site

Let op: opent in een nieuw venster | Afdrukken |

Vandaag heb ik onder Cornelis en Francina twee pagina's toegevoegd met krantenartikelen.

Eén pagina is gewijd aan de artikelen rondom het overlijden van Cornelis Abspoel in april 1897 en de andere aan de activiteiten van de Typografische vereniging Tot nut en gezellig verkeer, waarvan hij lange tijd voorzitter was.

   

Pagina 1 van 2